Mateusz Łakomski

Prezes

Od najmłodszych lat funkcjonowałem jak ogół społeczeństwa. Skończyłem technikum, nie skończyłem szkoły wyższej. Rozwijałem się w sporcie, wiele czasu też poświęcałem na gry komputerowe. Z jednej strony miałem standardowe marzenia, dążyłem do osiągnięcia celu jakim była dobrze płatna praca, dom, wspaniała rodzina; z drugiej natomiast ciagle szukałem spełnienia, z ciągłym poczuciem marności otaczającego mnie świata. Pomimo, iż osiągałem swoje cele, z czasem stan depresyjny pogłębiał się coraz bardziej. W 2016 roku poznałem Prawdę w postaci Jezusa Chrystusa, która to diametralnie odmienia moje życie. Prawda doprowadziła mnie do miejsca w którym widzę, że w głównej mierze społeczeństwo jest zniewolone dwoma systemami: martwą religią kościelną i uzależniającym systemem edukacji. Poznając Chrystusa, wiem, że w momencie stania się dzieckiem Boga, stałem się również wolny od wyniszczającego systemu tego świata. Wraz z moją piękną żoną i wspaniałym przyjacielem pragnę prawdziwie prezentować kulturę Królestwa i tym samym dać społeczeństwu nadzieję zwycięskiego życia w Chrystusie.

@: mateuszlakomski90@gmail.com

Agata Łakomska

Vice Prezes

Na codzień przede wszystkim realizuje się jako żoną i matka. W następnej kolejności spełniam swoje zawodowe marzenia – pracując z dziećmi. Od 16 roku życia zajmuje się opieką nad dziećmi, a odkąd pamiętam, marzę o stworzeniu miejsca w którym dzieci będą mogły się rozwijać pod okiem najlepszych wychowawców. Kiedy w 2015 roku oddałam życie Jezusowi wiele moich planów straciło dla mnie sens, jednak to marzenie o zdrowym rozwoju dzieci rośnie we mnie jeszcze bardziej. Teraz jestem dumna, bo wiem, że ta fundacja będzie realizowała cele związane z edukacją dzieci.

@: lakomaga@gmail.com

Grzegorz Stanik

Sekretarz

Nazywam się Grzegorz Stanik. Mam piękną i wspaniałą żonę Weronikę. Z wykształcenia jestem technikiem pożarnictwa. Ukończyłem także studia z zakresu bezpieczeństwa zakładu pracy, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz bezpieczeństwa przeciwpożarowego. Od 2012 r. pełnię służbę w Państwowej Straży Pożarnej zajmując obecnie stanowisko Dowódcy zastępu. Posiadam także uprawnienia instruktora nauki jazdy i przygotowuję przyszłych kierowców do sprawnego

i bezpiecznego posługiwania się samochodami osobowymi. Prowadzę także własną działalność gospodarczą. W Fundacji KRÓLESTWO pełnię funkcję sekretarza. To dla mnie ogromny zaszczyt móc przyczynić się poprzez działania fundacji do szerzenia wartości chrześcijańskich wśród ludzi. Osobiście uważam, że chrześcijaństwo to nie tylko chodzenie do kościoła, ale zwycięski sposób życia, w którym człowiek czuje się pewnie i bezpiecznie ze względu na to co dla każdego z nas zrobił Jezus Chrystus.

@: grzegorzstanik92@gmail.com